Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den seniorů 2021

            Na první den v měsíci říjnu připadá každoročně Mezinárodní den seniorů.

Po dvouleté přestávce se 6. října sešlo v Sokolovně ve Starém Městě 132 členů KD, aby si tento den společně připomněli.

Ve 14 hod. slavnostní odpoledne zahájil předseda Milan Brázda. Přivítal všechny zúčastněné členy. Poděkoval těm, kteří se podíleli na zajištění a přípravě Dne seniorů. Při svém proslovu zavzpomínal na doby našeho mládí. Popřál k nedávným narozeninám nejstaršímu členovi KD panu Antonínu Vichorcovi. Také poblahopřál paní Heleně Jurčíkové, která tento den měla narozeniny a vedoucí našich zpěvaček paní Marii Schrödrové.

Naše sekání seniorů navštívila poslankyně PS Parlamentu ČR Margita Balaštíková, která všem popřála ke Dni seniorů.

Zábavný program byl zahájen slavnostním přípitkem. Po něm následovalo vystoupení dvou žáků ZUŠ ve Starém Městě, kteří zahráli pěkné skladby na klavír, housle a klarinet. Pak následovalo pěvecké vystoupení našich zpěvaček.

Členka výboru Eva Maďarová předala ocenění výhercům taneční soutěže, která proběhla na letošním poznávacím zájezdě na Vysočině Velké Dářko ve Škrdovicích.

Člen výboru Jiří Foltýn seznámil přítomné s programem cyklovýletu, který se má uskutečnit 20. října.

V 15 hod. se začalo podávat občerstvení. Bylo maso tří barev s opékanými brambory a zeleninovou oblohou, pak ještě káva a koláčky.

Kolem 16 hod. začala hrát hudba.

Ve foyer si lidé mohli prohlédnout fotky z ozdravného pobytu v Ludvíkově a z poznávacího zájezdu Velké Dářko ve Škrdlovicích.

Posezení ukončil v 18 hod. náš předseda. Všem popřál pevné zdraví a přečetl dopis z kanceláře pana Ivo Valenty.

Všichni účastníci slavnostního odpoledne odcházeli domů spokojeni.