Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zájezd Nošovice - 2023

Zájezd do Nošovic – HYUNDAI a RADEGAST

Dne 10.10.2023 se uskutečnil zájezd do Nošovic - v rámci dvou exkurzí jsme navštívili automobilku HYUNDAI a Pivovar Radegast Nošovice.

I přes brzké ranní vstávání - odjezd z UH již v 5,30 hod. - jsme byli všichni dobře naladěni a na exkurze jsme se těšili. Výrobní provozy automobilového závodu HYUNDAI jsou obrovské, okolí závodů nádherně upravené. Provozem jsme se svezli dvěma vláčky a nestačili se divit - neskutečné množství robotů vykonává těžkou práci za lidi, i když by se bez lidského faktoru vyrábět nedalo. A co je neskutečné? To, že každou minutu sjíždí z výrobní linky nové auto! Vývoz vozů HYUNDAI pak jde do 70 zemí světa! Právem je automobilka v Nošovicích považována za jednu z nejmodernějších v Evropě!

Po dobrém obědě a kávě v Radegastově šenku jsme se přesunuli do Pivovaru Radegast. I zde jsou linky automatizované, jinak to ani nejde. S obdivem jsme sledovali výrobní pásy s obrovským množstvím sklenic, obsluha dohlížela nad správným chodem výroby. A po odborném výkladu jsme svou exkurzi zakončili ochutnávkou hořké dvanáctky Radegasta!

K zdárnému průběhu zájezdu nemalou měrou přispělo i krásné říjnové počasí!

Tak zase někdy na viděnou!

Eva Maďarová