Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. 8. 2018

Retro dovolená

Týdenní  Retro dovolená v Tatrách 11.8. - 18.8.2018

Nadešel čas spojený s velkým očekáváním a 40 členů našeho Klubu se schází na vlakovém nádraží ve Starém Městě, abychom společně odjeli do Olomouce a následně rekreačním vlakem do Popradu, kde na nás čekaly autobusy a společně s dalšími rekreanty nás odvezly do Tatranské Lomnice do hotelu Morava, kde strávíme retro pobyt  ve stylu "Anděl na horách - rekreace ROH" jako tenkrát. 4 členové jeli svými vlastními auty. Předem jsme obdrželi program na celý týden a bylo z něj zřejmé, že si moc neodpočineme, protože na každý den bylo naplánováno plno akcí a to již od brzkého rána, kdy se začínalo  budíčkem a rozcvičkou. Po snídani jsme vyráželi na výlety a po večeři se promítaly každý den fotografie z celého dne, dále byly přednášky, promítaly se různé dobové dokumenty a kultovní filmy.  Organizátoři pro nás připravili také večírky - seznamovací, maškarní a rozlučkový. Na rekreaci nás po 2 večery bavil zábavnými přednáškami také MUDr. Radim Uzel. Velkým zážitkem pro nás byl celodenní výlet na Pieniny - splav řeky Dunajec na pltích s obědem ve stylové restauraci Goralský Dvor.  Strava a ubytování bylo výborné a z mnoha pokojů byl úžasný pohled na Tatry a hlavně na Lomnický štít. Ve čtvrtek se také vařil guláš a to zvěřinový a hovězí a náš tým za to sklidil velký úspěch. Několik z nás vyrazilo i na houby a úlovek byl docela dobrý.

Zdatní vyráželi na túry a další jsme využili vláček z Tatranské Lomnice do Smokovce a na Štrbské Pleso. Samozřejmě, že jsme použili také lanovku na Hrebienok, nebo na Skalnaté Pleso.

Počasí nám docela přálo a alespoň na týden jsme unikli velkým vedrům, které jsme zažívali doma. V sobotu  18.8.2018 nás odvezli organizátoři autobusy do Popradu a stejnou trasou jsme se vraceli spokojeni do svých domovů. Určitě bude dlouho na co vzpomínat.