Jdi na obsah Jdi na menu
 


9. 11. 2018

Zájezd husí a kachní hody

Zájezd do pivovaru Kyjov na husí a kachní hody 8. a 9.11.2018

Koho by nelákala reklama na husí a kachny hody a ještě k tomu v pivovaru. Tak objednáváme návštěvu v Kyjovském pivovaru. Ovšem hned při zápisu na zájezd vznikl problém, protože účastníků se přihlásilo na 2 autobusy. A tak bylo nutno se  dohodnout, že zájezdy budou dva. První  8.11 a druhý hned následující den 9.11.2018, protože v pivovaru i  restauraci jsou prostory menší. 

Návštěva pivovaru byla naplánována okolo oběda, a tak dopoledne jsme vyplnili návštěvou Masarykova muzea v Hodoníně. Toto muzeum má historické, etnografické a archeologické zaměření a kromě odborné výstavní činnosti nabízí speciální programy pro školy a veřejnost. Zajímavostí muzea je jediná stálá expozice na Moravě věnovaná nejvýznamějšímu hodonínskému rodáku -prvnímu československému prezidentu Tomáši Garrigue Masarykovi.

Po prohlídce muzea v Hodoníně se přesouváme do Kyjova, kde po prohlídce centra města odcházíme k soukromému pivovaru. Tady následovalo rozdělení do dvou skupin. Jedna šla na prohlídku pivovaru a druhá na husí hody. Prohlídka pivovaru byla i s ochutnávkou piva no a husička se zelím a knedlíkem byla výborná a hlavně velká porce. Ještě, že naši senioři jsou šikovní a nosí sebou krabičky. A tak se zbytkem šup do krabičky a bude další den oběd.