Jdi na obsah Jdi na menu
 


...a ještě prosincové akce....

….a ještě vzpomínka na prosinec 2019…

Divadlo Anna Karenina v Městském divadle Brno

V neděli 15. prosince odjel autobus z Dvořákovy ulice v Uherském Hradišti s 28 členy na 18 hodin do Městského divadla Brno na divadelní hru Anna Karenina.

Autor Lev Nikolajevič Tolstoj, inspirován skutečnou událostí, vytvořil příběh o skandálním poklesku „dobře provdané“ krásky, která je postavena před fatální, a přitom svobodnou volbu mezi dosavadním životem v nelásce konvenčního manželství a přirozeným právem na štěstí. Citové vzplanutí k důstojníkovi pro je pro Annu o to tragičtější, že na rozdíl od dobových mravokárců nechce, ba nedovede být neupřímná nejen k sobě, ale i ke svým blízkým. Cizoložným poměrem ani jeho následky se netají, opouští manžela i syna a dostává se tak do konfliktu s prostředím, v němž vyrostla a žila. Milostný příběh ženy z aristokratických kruhů se odvíjí na historickém pozadí společenského života s jeho pokryteckou morálkou.

Představení, které trvalo přes tři hodiny, zanechalo na všechny hluboký zážitek.

 

Vánoční koncert Grande Moravia

Více než 40 členů se šlo v adventním  čase 17. prosince vánočně naladit do Klubu kultury na Vánoční koncert  Grande Moravia Ladislava Pavluše pod názvem Tak jsou tady Vánoce.

Orchestr Grande Moravia je dobře známé hudební těleso z Kyjova se svými sólisty. Během večera jsme si poslechli nejen oblíbené vánoční písně, ale také skladby ze světových i domácích muzikálů a známé světové hity. To vše za doprovodu velkého orchestru. Koncert obohatilo skvělé vystoupení hudebního tria Tři barvy

Koncert vytvořil kouzelnou atmosféru. Domů jsme si odnášeli krásný hudební zážitek.

 

Vystoupení našich zpěvaček

Zpěvačky Klubu důchodců Uherské Hradiště v předvánočním období potěšily 18. 12. 2019 pásmem koled pacienty  v LDN nemocnice Uh. Hradiště a 16. 12. 2019 klienty Centra denní péče v Uh. Hradišti - Rybárnách.

 

Loučení s rokem 2019

Předposlední den v roce 30. prosince ve 14 hodin se sešlo 120 členů v Sokolovně ve Starém Městě, aby se rozloučili s uplynulým rokem.

Na začátku setkání náš předseda přivítal všechny přítomné. Sdělil, jaký bude průběh našeho posezení. Vyhodnotil poslední akce a předal informace o akcích, které se uskuteční v nejbližší době.

            V průběhu celého odpoledne hrála hudba, při které se tančilo. Tři členky roznášely kávu v oblečení servírek ve stylu retro. Každý si sebou přinesl nějaké pohoštění.

Posezení zpestřilo vystoupení mladého kouzelníka, který nám dokázal vykouzlit předsilvestrovskou náladu. Pak jedna naše členka přednesla rozloučení s rokem 2019 a všem popřála jen to nejlepší do nového roku 2020. Naše zpěvačky začaly u stolu zpívat lidové písně a ostatní se k nim přidali. Všichni byli veselí, měli dobrou náladu a odcházeli s přáním, ať nám vydrží celý nastávající rok.