Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 2017

Příspěvky

8. 3. 2018

Opět slavíme tentokrát "Den matek"

/ Rubrika: Rok 2017

10.5.2017 ve 14.00 hod. jsme se sešli v Sokolovně ve St. Městě u příležitosti Dne matek. Pro své členy a především pro členky - matky, babičky a prababičky uspořádal výbor Klubu slavnostní odpoledne s překrásným programem ve kterém vystoupily děti z Dětského domova v Uherském Hradišti a děti z MŠ ve St. Městě. Měli jsme obrovskou radost, že naše pozvání přijali také učitelé ZUŠ Uherské Hradiště pan Jiří Pospíchal a Magdaléna Koišová, kteří se dvěma talentovanými dětmi obohatili odpolední program naší oslavy a překrásným vystoupením jej důstojně zakončili.  V průběhu odpoledne obdržely všechny ženy dárek v podobě krásného perníkového srdíčka zdobeného marcipánem a milého přáníčka, z dílny našeho člena. Dárek samozřejmě předali ženám přítomní muži i s osobním přáním ke Dni matek. Účast byla bohatá, přišlo asi 180 členů a atmosféra v sále byla výborná. 

 
Celý příspěvek

8. 3. 2018

Koncert "Orchestr budoucnosti"

/ Rubrika: Rok 2017

24.4.2017 se členové Klubu důchodců zúčastnili v 19.00 hodin v Redutě nádherného koncertu "Orchestr budoucnosti". Vyslechli jsme si talentované žáky s jednotlivých ZUŠEK v Uherském Hradišti, kteří měli tu možnost zahrát si za doprovodu orchestru v čele s Jiřím Pospíchalem, kterému moc děkujeme za pozvání a za překrásný večer. Odcházeli jsme domů plni nádherných dojmů a moc spokojeni.

 
Celý příspěvek

8. 3. 2018

Zdravotní přednáška "Srdeční a cévní choroby"

/ Rubrika: Rok 2017

11.4.2017 mezi nás přišel v odpoledních hodinách MUDr Stanislav Zemek místní internista, který přijal naše pozvání a pohovořil na téma cévní a srdeční onemocnění. Účastníci vyslechli zajímavé informace o naší srdeční a cévní soustavě, a o problémech které v současné době trápí naši civilizaci. Vyslechli jsme informace o příznacích tohoto onemocnění které pan doktor proložil skutečnými příběhy, které píše sám život a se kterými se při své praxi setkal. Přednáška se všem moc líbila a dostali jsme přislib, že opět mezi nás někdy zavítá a pohovoří na další z témat, které trápí osoby našeho věku. 

 
Celý příspěvek

8. 3. 2018

Regenerační pobyt v Luhačovicích

/ Rubrika: Rok 2017

4.4. - 11.4.2017 se účastnilo  40 našich členů regeneračního pobytu v Luhačovicích. Téměř po celý týden pobytu bylo fajn počasí. Někteří si užili i společenského života v Luhačovicích ale hlavně ocenili lázeňskou péči a taktéž stravu. Menší problém byl pouze s ubytováním, vzhledem k tomu, že ve vile Taťána  není výtah, ale nakonec i to přebolelo.  Už se prý moc těší na další pobyt v Luhačovicích.  Po příjezdu ze všech sršela spokojenost.

 
Celý příspěvek

8. 3. 2018

Vítáme jaro

/ Rubrika: Rok 2017

22.3.2017 jsme v Sokolovně ve Starém Městě přivítali jaro. Počasí venku nebylo zrovna jarní ochladilo se, místy i pršelo a foukal studený vítr. Přesto účast byla bohatá a všichni se dobře bavili. Jarní písničky a básničky si pro nás připravila děvčata z našeho pěveckého kroužku a program velmi dobře doplnily svým krásným baletním vystoupením  žačky ZUŠ ze Starého Města. Každý účastník obdržel  jarní balíček s velikonočním pozdravem a zajíčkem, čímž jsme si připomněli blížící se velikonoce. Nakonec přišlo i na taneček se sólem pro naši dlouholetou členku, která oslavila významné životní výročí. Všichni se už těší na další setkání, které bude v květnu.

 
Celý příspěvek

8. 3. 2018

Jedeme do Olomouce na operetu

/ Rubrika: Rok 2017

Členové Klubu důchodců navštívili v neděli 12.3.02017 Moravské divadlo v Olomouci. Shlédli operetu Rudolfa Piskáčka Perly panny Serafínky o krádeži perel, o intrikách, námluvách Toníčka a Serafínky a po zásluze potrestaném zlu, ve které autor sází na lidovou notu. Slyšeli jsme Piskáčkovy šlágry jako např. Ty české panenky, Vždyť přece hubička a další.Moravské divadlo v Olomouci na horním náměstí jsme navštívili poprvé. Problém byl jen s místy v hledišti, neboť jsme obdrželi vstupenky různých cenových relací a ne všichni měli v hledišti stejné podmínky. Přesto nebylo zásadních připomínek, neboť  těm s horšími místy byla vrácena určitá částka  a naopak ti co měli vstupenky dražší museli něco málo doplatit. Nakonec jsme odjížděli z Olomouce spokojeni. Cesta tam i zpět byla příjemná a v Uherském Hradišti jsme byli okolo 21. hodiny a včas jsme se dostali domů. 

 
Celý příspěvek

8. 3. 2018

Posloucháme rady lékárníka

/ Rubrika: Rok 2017

1.3.2017 jsme s nadšením vyslechli další přednášku, tentokrát na téma diabetologie a užívání antibiotik,  kterou si pro nás připravil Mgr. Marcel Pandadis vedoucí lékárník Uherskohradišťské nemocnice. Zajímavé téma přilákalo do Klubovny opět velký počet posluchačů, kteří se zájmem vyslechli přednášku a aktivně se zapojili do diskuse.

 
Celý příspěvek

8. 3. 2018

Jdeme na přednášku o mozkových příhodách a jak je rozpoznat

/ Rubrika: Rok 2017

Dne 23.2.2017 jsme se ve 14.00 hodin sešli v naší klubovně, abychom  vyslechli přednášku o cévních mozkových příhodách, jejich následcích a následné léčbě tohoto akutního onemocnění, které je charakteristické svými příznaky, kdy dochází k motorickým a smyslovým poruchám. Přednášku si pro nás připravil primář neurologického oddělení hradišťské nemocnice  MUDr. Procházka. Dověděli jsme se jak rozpoznat tuto příhodu a jak jejímu vzniku předcházet. Téma přilákalo do klubovny více než 50 zájemců, kteří odcházeli po bohaté diskusi velmi spokojeni.

 
Celý příspěvek

8. 3. 2018

Fašankové odpoledne s pochováváním basy

/ Rubrika: Rok 2017

22.2.2017 jsme strávili krásné chvíle na "fašankovém odpoledni". Děvčata z pěveckého kroužku si připravila krásné pásmo fašankových písniček a výbor klubu jako každý rok zorganizoval fašankový průvod s pochováváním basy. Vtipné říkání nad basou pobavilo všechny účastníky, kteří okolo 18.00 hodiny odcházeli maximálně spokojeni. Akce se zúčastnilo 160 našich členů, milovníků starých lidových tradic.  

 
Celý příspěvek

8. 3. 2018

Dluhová problematika a vše okolo co nás zajímá

/ Rubrika: Rok 2017

15.2.2017 se uskutečnila v naší Klubovně přednáška na téma Gambling - hazardní hráči a nelátkové závislosti, dluhová problematika a dopad na rodiny. Přednášku pro nás připravila společnost Podané ruce  o.p.s. ze Zlína, která se zabývá prevencí a léčbou závislostí. Současně pomáhá lidem bezplatně řešit dluhovou problematiku vzniklou především ze závislosti na alkoholu nebo z hazardních her. Přednáška byla velmi zajímavá, proběhla v dobré atmosféře a účastníci odcházeli spokojeni  že získali nové informace, především možnost obrátit se na tuto společnost s možností řešení dluhové problematiky.

 
Celý příspěvek